Krediet in plaats van hypotheek

Krediet in plaats van hypotheek

Doorlopend krediet of persoonlijke lening? Soms is het niet mogelijk extra hypotheek op te nemen vanwege de waarde van uw woning. Maar u wilt toch onderhoud plegen of een verbouwing realiseren. Dan is een krediet een goed alternatief. Waar let u op bij een vergelijking van doorlopende en/of persoonlijke leningen?

Vergelijken loont daarbij. Niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden en service. Zo voorkomt u dat goedkoop duurkoop wordt. Neemt u geld op van een doorlopend krediet, dan betaalt u dit terug met een vast maandbedrag. Dat bestaat uit een deel rente en deel aflossing. Meestal is het maandbedrag gelijk aan 2% van het totale kredietbedrag. U kunt aanbiedingen tegenkomen waarbij dit slechts 1,5% is. Dat lijkt een mooi voordeel, maar het zegt niets over de rente die u betaalt. Met een lager maandbedrag lost u langzamer af, waardoor u langer rente betaalt. Per saldo kost een doorlopend krediet u zo meestal meer. Bij persoonlijke leningen lost een vooraf vastgesteld bedrag af over een vaste looptijd.

Minder flexibel, maar zekerheid over de duur van de lening. Wilt u hierover met ons in gesprek en weten wat wij voor u kunnen betekenen? Klik dan hier en vul het contactformulier in. Wij nemen dan spoedig