ABN AMRO hypotheek

Als u overweegt een hypotheek af te sluiten bij ABN/AMRO dan dient u rekening te houden met een hypotheekrente die vaak wat aan de hoge kant ligt. Aan de andere kant is een overlijdensrisicoverzekering weer niet verplicht bij de ABN/AMRO, dat extra lenen mogelijk maakt als je een duurzaam huis met tenminste energielabel A koopt.

Beeldbankieren en zelf je afspraak inplannen

Zelf noemt ABN/AMRO gek genoeg slechts drie redenen waarom je daar de hypotheek af zou moeten sluiten. Ze doelen dan op beeldbankieren, het feit dat je zelf je afspraak in kunt plannen én dat je zelf je hypotheek aan kunt passen. Beeldbankieren betekent dat je de deur niet uit hoeft om een persoonlijk gesprek met hypotheekadviseur van de bank te voeren. Dit doe je gewoon middels een online videogesprek. Wat betreft zelf je afspraak inplannen geef je online een dag en tijdstip door. Met internet bankieren of met de mobiel bankieren app kun je bovendien zelf de rente, hypotheekvorm of de optie extra aflossen aanpassen.

Los zoveel af als je wilt met een variabele rente

De ABN/AMRO staat bekend o de wat hogere hypotheekrente. Aan de andere kant denkt de bank echter ruimer als het gaat om lastige hypotheekaanvragen. ABN AMRO maakt het tussentijds aanpassen van de rentevaste periode mogelijk, hoewel je dan wel een boete opgelegd krijgt. Heb je een variabele rente, dan mag je zoveel extra aflossen als je wilt en dat zonder boete. Een overlijdensrisico is bij de ABN AMRO niet verplicht, zoals dit bij veel andere banken wel het geval is.

Bouwdepot heeft een looptijd van achttien maanden

Uiteraard biedt de bank ook een overbruggingslening, bijvoorbeeld als je je huidige woningen nog niet verkochte hebt. Voor dit krediet geldt een looptijd van maximaal twee jaar De bank vraagt een afsluitingsprovisie van 0,5 procent voor deze lening. Bij de ABN AMRO kun je uiteraard ook een bouwdepot afsluiten; onderdeel van een lening waar je je bouw- en verbouw aan je huis mee kunt betalen. In principe heeft het bouwdepot een looptijd van achttien maanden, een periode die na een beoordeling met nog eens zes maanden verlengd kan worden.

Extra lenen bij aankoop duurzame woning

Koop je een duurzame woning, dan biedt ABN AMRO de mogelijkheid om meer te lenen. Dit geldt voor een huis met een energielabel A of hoger. Je kunt dan in elk geval negen mille extra lenen, tot zelfs wel 25.000 extra, mits je een toetsinkomen hebt van 32.000 euro.